a ja chyba zrobię zaraz pomidorowa zupę, ale moja pomidorówka nie jest na rosole,
kupuje takie naturalne sosy pomidorowe ze 4 szt w kwadratowych opakowaniach, do tego ze 2 opakowania pomidorów krojonych tez w takich opakowaniach, (zwracac uwage na skład- konserwanty...) wszystko do garnka, dodac gdzies z pół szklanki- szklanke wody, wrzucić 3 kostki wywaru z warzyw, lub 2 z wywaru, a 1 rosołowa i doprowadzam powoli do wrzenia, i juz gotowe w 15 min i pyszne, jest to gęsta zupa, do tego jak wlewam na talerz wrzucam każdemu kilka listków bazylii świeżej, czasami posypuje odrobinke parmezanem po wierzchu...
gotuje zawsze ta zupke na dwa dni, tylko, ze drugiego dnia dodaję opakowanie śmietany 18%, a jak duzo zupy jest to nawet dwa i gotuje ryz na parze, podaje z ryżem, posypuje lekko natką pietruszki... zupełnie inny smak niz dnia poprzedniego...
